Продължителност

8 дни / 7 нощувки

Транспорт

самолет

Цена

от 2720 лв.

ПРАЗНУВАЙ ЖИВОТА на МАЛДИВИ

8 дни / 7 нощувки

22.04 -30.04, 29.04–07.05 и 04.05-12.05.2021

Кой не е чувал и не мечтае за рая на МАЛДИВИ?

Слънце, бял пясък и кристално море, хиляди безлюдни островчета, топли лагуни с безброй преливащи се нюанси на синьо и тюркоазено, спиращи дъха „подводни градини” от корали, цветни рибки, мирен и невероятно красив подводен свят.

Но, Малдивите са много повече от това!

Каним Ви на едно от най-спокойните, романтични, пъстри и вълшебни места на планетата, за да се слеем с феноменалната атмосфера, да погледнем напред по пътя и да сътворим новото. Няма по-добро място за това от Рая на Малдивите.

Предствавете си един миг в рая на брега на океана. Вие сте толкова щастливи, а животът е повече от прекрасен.

БЕЗВРЕМИЕ……

Ранни записвания до 21.03.2021г.:

 • Цена  890 евро  на човек в двойна стая + доплащане за самолетен билет София-Мале-София, който варира между 500 – 700 евро (в зависимост от датата на резервация)

Предлагаме Ви едно цветно преживяване една уникална комбинация от щуро приключение, докосване до невероятно красивия воден свят – пъстри рибки, костенурки, скатове, манти, делфини, рибката немо, под грижата на опитни гидове през цялото време, специално внимание към групите, възможност за изключителни снимки под вода, над вода и от дрон.

Свързване с природата в най-красивия й вид.

Възможност също за посещение на някои от скъпите резорти и преживяване на усещането за истинско изобилие и лукс.

 

Обещаваме ви невероятно преживяване

 

22.04 -30.04, 29.04–07.05 и 04.05-12.05.2021

 

Цена  890 евро  на човек в двойна стая + доплащане за самолетния билет  София-Мале-София, който варира между 500 – 700 евро (в зависимост от датата на резервация)

 

Краен срок за записване 21.03.2021г.

След тази дата цената 1090 евро

Виза: За престой до 30 дни не е необходима виза за български граждани (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на пътуване)

Посрещане на туристите: При пристигане е необходимо да се попълни имиграционна карта (талончето с информацията за излитане трябва да се запази до обратния полет).

Магазини: Голямо разнообразие на магазини и стоки. Няма много луксозни магазини, 2-3 големи супермаркета. Магазините, освен аптеките, затварят за 30 мин. за всяко молитвено време – три пъти в следобедните часове. Повечето магазини работят вечер до 22:00.

Сувенири: Сувенири може да закупите от специалните магазинчета на курорта, сувенирните магазинчета в рибарските селища и в столицата на страната – Мале (улица Чандани Магу). Продават се издълбани скулптурки от кокосова дървесина, красиви дървени и седефени съдове, кутийки и предмети за всекидневна употреба, сувенирни чинии, цветни рибни фигурки, картини на местни художници, тениски, шалчета, малайски саронг, картички, раковини, килимчета и други.

Менюто на болшинството курорти предлага, както местна азиатска кухня, така и европейска. Местната традиционно включва ориз и рибно къри приготвено с кокосово мляко. Пикантност на блюдата придават лаймът, чилито и дребният лук. Много популярен е местният хляб Roshi, който се яде заедно с mashuni – рибен коктейл, подправен с кокос, лук, чили и лайм. Обядът може да завършите със suji – много вкусна местна напитка. Малдивците имат и друго местно питие, приличащо на пунша – raa. То се приготвя от ферментирало мляко.

Валута и работно време на банките: Местната парична единица е руфия. Навскякъде за разплащане се приемат долари и основните кредитни карти (“American Express”, “Visa”, “Master card”). Евро се приема само на курортите, а също и в някои сувенирни магазинчета.

Безпроблемно можете да обменяте почти всички конвертируеми валути в хотелите, банките, както и в повечето хотели и хотелски комплекси. Единствено обаче при посещение на столицата Мале е желателно да имате малко руфии под ръка. Хотелите на островите предпочитат разплащане в чужда валута. Няма банкомати в Мале и хотелите на островите. Работното време на банките е: неделя-четвъртък 08.00-13.30 часа.

Напрежение на електрическата мрежа: Напрежението е 220 V

Митнически правила: Разрешен е безмитния внос на макс. 200 цигари и 125 мл парфюм.

В страната е строго забранен вноса на каквито и да е: алкохолни напитки, наркотици, огнестрелно оръжие, порнографски материали, антиислямска литература, свинско месо, професионално видеооборудване (внасянето в страната е възможно само със специално разрешение), оборудване за подводен лов и животни.

Всички внесени алкохолни напитки се конфискуват от туристите при пристигане в страната.

Забранен е износа на черупки от костенурки и корали.

Телефони: За местни и международни разговори се препоръчва да се купуват телефонни карти на местните оператори Dhiraagu или Ooredoo. Вътрешните разговори в рамките на страната са на стойност около 10 цента (USD) на минута. Международни разговори от стационарните телефони в хотелите обикновено са доста скъпи.

Транспорт: Няма постоянен транспорт между островите. Всички трансфери от и до летището се организират от хотелите. Трансферите до далечните острови се правят с полети на хидроплан или с вътрешни полети по редовни авиолинии. До по-близките дестинации придвижването е със скоростен катер и местни лодки-дони («dhoni»).

* При полети на хидроплан и самолети по вътрешни линии разрешеният багаж не трябва да превишава 20 кг на човек. Ръчният багаж не трябва да бъде повече от 5 кг /с размери 50 см дължина х 30 см ширина х 17см височина (+/-). При качване в хидроплана ръчният багаж трябва да се предаде на съпровождащия екипаж на борда за съхранение по време на полета в част на опашката на самолета.

Бакшиш: Бакшиша по принцип е 10% от сметката.

Медицинско обслужване: При настъпване на застрахователно събитие трябва да се обърнете към застрахователната компания, като се обадите на телефона, посочен на застрахователната полица. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия ще Ви бъде предоставено безплатно (или с последващо компенсиране на разходите) обслужване съгласно застрахователната полица. Молим, внимателно да се запознаете със застрахователната полица и да обърнете внимание на събитията, които не се покриват от нея.

Внимание!

Република България няма посолство на Малдивските острови. Обслужващо посолство за Малдивите е посолството на Република България в Ню Делхи, Индия.

Посолство на Република България в Индия

Адрес: 16/17 Chandragupta Marg, Chanakyapuri, New Delhi – 110021

Тел.: +91 11 26115549; +91 11 26115551

Факс: +91 11 26876190

Мобилен номер (за спешни случаи): +91 9910999498

E-mail: Embassy.Delhi@mfa.bg

Website: www.mfa.bg/embassies/india

Важно:

При необходимост от PCR тест при отпътуване и връщане в България се предоставя отстъпка от 50% за направа на тестове в лаборатория Рамус.

РИТРИЙТ:

 1. Себепознание – “СРЕЩИ ПОД ДЪГАТА”

Ще ни води в това пътуване КРЕМЕНА НЕНКОВА.

Тя е психолог, хипнотерапевт, треньор по програмата Трениране на Успешни Родители, инструктор на курс по приложна психология и психотренинг и човек със огромна страст към пътуванията и приключенията. Работи с хора както индивидуално, така и в групи като често организира различни семинари за себепознание и ритрийти в планината и на морския бряг. В своите търсения тя е била на различни континенти и се е срещнала с различни култури: Бразилия, Венецуела, Куба, Филипините, Мароко, Кабо Верде и много други места по света. Бали е мястото, което обожава и иска да се връща отново и отново.

Кремена Ненкова казва, че хората, които се обръщат към нея за индивидуална среща или се включват в групите, с които работи в София, Варна, в с. Гудевица в Родопите, обикновено са объркани, имат много въпроси, търсения, съмнения, загубили са своя път, връзката със себе си.
„За мен добрият психолог е първо добър човек! Аз твърдо вярвам, че всеки има свой собствен път и е щастлив по своя собствен начин. Затова в моята работа аз не предлагам решения и съвети, а помагам на хората да открият своя път, да се ориентират в себе си, да си вярват повече, да развиват потенциала си, да са щастливи.“

 1. Йога и тантра практики с Дани Джакуей

Даниела Джакуей – открива страстта си към лечебните изкуства чрез йога системата. С над 10 години обучение и практикуване, тя се посвещава в подпомагането на другите в тяхното лечебно пътуване.

Дани разширява възможностите си чрез сертифициране в Рейки 2 ниво и обучение за самолечение с прана по системата на мастер Чоа Кок Суи. Получава и сертификат за тай-йога масаж практик от ТМС school в Чианг Май, Тайланд.

Перидът от 2015 г. към настоящия момент е наситен с интензивни търсения в света на Тантра, Тао и свещената сексуалност, с множество срещи, практикуване, семинари, курсове и обучения с тантра учители по света и у нас.

През април 2019 година надгражда уменията си завършвайки курс за гонг практик при гранд мастер Масимо Пиаца.

Нейните индивидуални лечебни сесии съчетават дихателна практика, рейки, тайландски и класически масажни похвати и техники, както и лечебните вибрации на свещените инструменти за постигане на хармонично психическо, емоционално, физическо състояние.

Член на първата гонг формация в България “SeAcret Sounds”.

На ритрийта Дани ви кани да пробвате енергийни Йога практики и Тантрични ритуали, Лечебни звуци и вибрации на свещени инструменти .

Тя прави и вълшебни масажи – тайландски,тантра и уатсу и по време на нашето пребиваване в Малдивите ще подари по един воден масаж – уатсу на всеки в удивителните води на Малдивите.

И в това състояние на спокойствие и релаксация умът ви ще се забави, хормоните на стреса ще намаляват, имунната система ще започне да функционира по-ефективно, двете полукълба на мозъка ще стават по балансирани, а тялото ще започне да освобождава естествени опиати за самолечение и подмладяване.

С нас ще бъде и Пейо Пеев, професионален фотограф и оператор и ще имаме най-добрите снимки. Възможност за лични сесии в рая на земята!

Ще бъде с нас и учителка по танци , анимация и други забавления.

Обещаваме Ви невероятно преживяване!

 • В цената са включени:
  • 7 нощувки в хотел 4 звезди със закуска и вечеря, в стая с изглед към океана и балкон;
  • трансфери: летище – хотел – летище;
  • една целодневна екскурзия – шнорхелинг, среща с   делфини и обяд на пясъчна ивица  насред окена – SandBank;
  • една екскурзия до Корал гардън, шнорхелинг и обяд на пясъчен остров наречен СЪРЦЕТО;
  • бонус – Йога с Дани Джакуей;
  • бонус – Ритрийт – Срещи под дъгата с Кремена Ненкова и всички практики с Дани Джакуей;
  • снимки от нашите опитни и весели гидове по време на екскурзиите;
  • оборудване за шнорхелинг;
  • чадър, шезлонг и хавлии на плажа;
  • включена застраховка на човек с покритие  за COVID до 30 000 лв.;
  • един воден масаж Уатсу;
  • водач и преводач на български език.

   

 • В цената не са включени:
  • самолетния билет  София-Мале-София, който варира между 500 – 700 евро (в зависимост от датата на резервация);
  • индивидуални консултации с психолог Кремена Ненкова;
  • индивидуални енергийни практики и масажи с Дани Джакуей;
  • бакшиши на гидовете (минумум 5 долара на екскурзия);
  • допълнителни екскурзии, които не са включени в програмата;
  • доплащане за самостоятелно настаняване.

Контакт с нас

+359 52 600 136