Продължителност

4 дни / 3 нощувки

Транспорт

автобус

Цена

210 лв.

Почивка в Паничище с отпътуване от Варна, Добрич и Бургас

Маршрут: Добрич -Варна -Бургас- Пловдив – Сапарева баня – Рилските езера – Рилски манастир – Цари Мали Град -Бургас-Варна-Добрич

20-23 август 2020

4 дни / 3 нощувки с автобус

Отпътуване от Добрич при мин. 12 човека – доплащане 10 лв на човек в двете посоки

Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека – доплащане 20 лв на човек в двете посоки

“…Сега съм у дома, в сърцето съм на Рила…” – Иван Вазов

Ден 1 Варна-Пловдив-Сапарева баня

Варна-Пловдив-Сапарева баня

06.00 – Отпътуване от Варна към гр. Пловдив с редовни почивки по пътя.

Около 12.00ч. пристигане в Пловдив. Пешеходна обиколка на Стария Пловдив – Сахат тепе, Статуята на Мильо Лудия, Римския стадион, Старият град и къщите, Балабановата къща, Хисар капия, Етнографския музей, Тепетата, Първото изложение, Църквата ,,Св.Св.Константин и Елена”, Мевлеви хане, къща Ламартин, Античният театър, Жълтото училище, Катедрален храм ,,Успение Богородично”.

Свободно време за разходка и обяд.

15.00 Отпътуване за Сапарева баня.

Около 18.00 пристигане в гр. Сапарева баня. Настаняване в хотел Бендида в курортното селище Паничище. Кратка почивка.

Ден 2 Рилски езера

Рилски езера

07.00 – 08.30 Закуска. Възможност за преход до Рилските езера

08.30 Трансфер с автобуса до долната станция на двуседалковата въжена линия „Рилски езера” за изкачване до хижа Рилски езера.

Чрез лифта до хижата се стига за около 20 минути, като се преодолява разстояние от над два километра и денивелация от шестстотин метра. По-голямата част от пътуването с лифта е сред вековна гора от борове и мури, а в горната му част се разкриват прекрасни гледки в Национален парк Рила, особено на изток към Мальовишкия дял на планината. Горната станция на лифта се намира на около сто метра от хижа Рилски езера.

Продължаване пеша към езерата. Преход до „Бъбрека“ – около 1.30ч. за хора без много опит в планински преходи. По пътя се откриват зашеметяващи гледки към Рила и част от езерата – „Долното“, „Рибното“, „Трилистника“ и „Близнака“. Минаване покрай т.нар. Дъновистка поляна и стигане до езерото „Бъбрека“. Оттам до „Окото“ и „Сълзата“ – преход около 45 мин. за опитни планинари. Останалите могат да си починат по бреговете на езерото. Връщане по маршрут покрай останалите езера

Трудност на прехода: Висока, не е подходящ за трудноподвижни хора, за хора със сърдечни или дихателни проблеми.

 

За останалите – възможност за почивка в хотела или трансфер до Сапарева баня до:

Аквапарк ”Котвата” – комплекс на открито, който се състои от два минерални големи басейна, детски басейн, джакузита, горещ и студен шоков басейн, детски кът с люлки и пързалка, мокър бар. Достъпът в аквапарка е срещу допълнително заплащане.
Връщане в хотела. Време за почивка.

Привечер – Възможност за вечеря в ресторант „7-те Рилски езера“ в Сапарева баня на свободна консумация (нужно е предварително да се поръча салата или предястие по време на пътуването през деня). До Сапарева баня се използва автобуса на групата. Нощувка.

 

Ден 3 Паничище (Рилски манастир)

 

07.00 Закуска. Свободно време или възможност за:

09.00 Екскурзия до Рилски манастир.

Разположен в сърцето на величествената планина, Рилският манастир е най- яркият образец на българското църковно изкуство и архитектура и е под закрилата на ЮНЕСКО. Създаването му е свързано с живота на българския светец Иван Рилски, който е роден в края на IX век в село Скрино, малко селце в гънките на Осоговска планина. Иван Рилски бил свидетел на едни от най-важните събития в българската история- приемането на християнството, възходът на държавата по времето на цар Симеон и упадъкът ѝ при неговия син Петър. След като приел монашеството в Бобошевския манастир „Свети Димитър“ светецът се отдал на отшелнически живот. Иван Рилски бил на много места, преди да се установи в Рила, където основал манастир, в който останал до края на живота си.

Рилският манастир е най-големият манастир у нас и един от най- почитаните в целия православен свят. Музеят на манастира има над 380 експоната- икони, оръжия, свещенически одежди, богослужебни предмети, дарове и дарствени грамоти. Едни от най-интересните експонати в музея са първият географски глобус у нас, изработен през 1836г от Неофит Рилски за манастирското училище и Рафаиловият кръст. Църквата „Рождество Богородично“, с чудотворната икона и изящно украсения иконостас, манастирският музей Хрельовата кула са само част от безценното културно наследство, съхранено тук. Рилският манастир е сред Стоте национални туристически обекта.

Свободно време за разглеждане на манастира, преминаване по пътеката към гроба на Св. Иван Рилски, обяд.

Късния следобед връщане в Паничище.

Цена: 22лв. при минимум 15 туриста – транспорт, екскурзоводско обслужване, без входните такси за платените обекти в манастира.

Връщане в хотела. Време за почивка.

По желание – организирана вечеря в ресторанта на хотела с музика: шопска салата, основно ястие с гарнитура, десерт, хляб, минерална вода.

Ден 4 Паничище – Цари Мали Град - Варна

07.00 – 08.30 Закуска. Освобождаване на хотела.

Отпътуване за с. Белчин. Посещение на възстановения комплекс Цари Мали Град – антична крепост с параклис, намиращи се на хълма “Св. Спас” над с. Белчин. До крепостта се изкачва панорамна железница. Разглеждането е с екскурзовод от местния Етнографски музей.

Отпътуване за Варна с редовни почивки по пътя.

Пристигане вечерта.

20 – 23 август 2020

 

Отпътуване от Варна, БургасЛице в  двойна/тройна стаяЛице в единична стаяДете от 0 – 5,99 г. в стая с 2-ма възрастниДете от 6,99 до 11,99 г. в стая с 2-ма възрастни
Хотел Бендида – Паничище

www.hotelbendida.com

 

 210 лв.230лв.90лв.160 лв.

Отпътуване от Добрич при мин. 12 човека – доплащане 10 лв на човек в двете посоки

Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека – доплащане 20 лв на човек в двете посоки

Необходими документи

Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане.

Визови, паспортни и санитарни изисквания – няма

Записване и анулации

Записване и начин на плащане:

Внасяне на 100% от цената при записване, като пълна информация за пътуването се предоставя на емайл не по-късно от 3 дни преди отпътуване;

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Условия за анулации:

до 14 дни преди пътуването – 0%;

13 – 7 дни преди пътуването – 50 % от пакетната цена;

под 6 дни – 100%

Други

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 пълноплащащи  туриста.

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата.

Забележка:

 • Всички посочени часове са ориентировъчни, не може да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците;
 • Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача се получава 2 дни преди отпътуване.

Права на Потребителите

Права на Потребителите:

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване,  прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени – в офиса на фирмата.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която не включва репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест, смърт и др. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

 

Допълнително се заплащат по желание:

 • Билет за седалков лифт за Рилските езера:

Двупосочен билет за възрастни: 20 лв.;

Двупосочен билет за деца и пенсионери: 12 лв.;

 • Студен пакет за обяд за прехода за Рилските езера: 5 лв.;
 • Екскурзия до Рилски манастир – 22 лв. на човек (при мин. 15 човека), за дете 6-12 г. – 10 лв., дете до 6г. – безплатно.
 • Вход за Аквапарк „Котвата“: 30 лв;
 • Вечеря с музика в ресторанта на хотел – 20 лв.;
 • Вход за крепостта Цари Мали град и железницата:

Възрастни – 6 лв.;

Ученици, студенти и пенсионери – 3 лв.

 • Транспорт по целия маршрут в програмата;
 • 3 нощувки със закуска в хотел Бендида в Паничище;
 • Пешеходна обиколка на Стария Пловдив с екскурзоводска беседа;
 • Трансфер с автобуса от хотела до кабинковия лифт за Рилски езера и обратно;
 • Трансфер с автобуса от хотела до Сапарева баня и аквапарк „Котвата“ и обратно;
 • Местен водач по време на прехода до Рилските езера;
 • Местен екскурзовод в комплекс Цари Мали Град – с. Белчин;
 • Екскурзоводско обслужване.
 • Билет за седалков лифт за Рилските езера:

Двупосочен билет за възрастни: 20 лв.;

Двупосочен билет за деца и пенсионери: 12 лв.;

 • Студен пакет за обяд за прехода за Рилските езера: 5 лв.;
 • Екскурзия до Рилски манастир – 22 лв. на човек (при мин. 15 човека), за дете 6-12 г. – 10 лв., дете до 6г. – безплатно.
 • Вход за Аквапарк „Котвата“: 30 лв;
 • Вечеря с музика в ресторанта на хотел – 20 лв.;
 • Вход за крепостта Цари Мали град и железницата:

Възрастни – 6 лв.;

Ученици, студенти и пенсионери – 3 лв.

Други екскурзии в България с отпътуване от Варна, Добрич, Шумен и Бургас  тук

Контакт с нас

+359 52 600 136