Продължителност

8 дни / 7 нощувки

Транспорт

чартър

Цена

от 657 лв.

Без PCR тест и карантина за български граждани, пътуващи директно със самолет при влизане в Черна гора. Без карантина след завръщане в България.

Почивка в Черна гора.  Чартърна програма от Варна.  19.09. – 26.09.2020

С включена безплатна застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ

Настаняване в невероятния град Будва  „столица” на черногорската ривиера

7 нощувки в подбрани хотели на различна база изхранване

Възможност за множество допълнителни екскурзии в 4 държави – Черна гора, Хърватия, Босна и Херцеговина и Албания

Ден 1 ВАРНА – ТИВАТ – БУДВА

ВАРНА – ТИВАТ – БУДВА 

Среща на летище Варна. Отпътуване за Черна гора с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter. Кацане на летището в Тиват. Трансфер с автобус до курорта Будва (22 км./ около 30 минути). Настаняване в избрания хотел. Информационна среща с представител. Нощувка.

Ден 2 Свободен ден или БУДВА И КОТОРСКИ ЗАЛИВ (Черна гора)

Свободен ден за плаж и почивка или по желание, възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане.

 

БУДВА И КОТОРСКИ ЗАЛИВ (Черна гора)

Заливът Бока Которска е уникално природно образувание, което ще ви остави без дъх. Уникалният контраст на синьото море и стръмните планини през вековете са оформили един от най-красивите фиорди в света. Но Бока е не само фантастична природна и атракривна туристическа дестинация. Котор като център на залива Бока е под закрилата на ЮНЕСКО от 1979 г. благодарение на своята културна, историческа и архитектурна стойност. Екскурзията включва посещение на Стария град на Котор, с отлично запазения бароков център и Пераст с неговите дворци, крепости и музеи. Срещу града се намират 2 острова: Свети Георги и Девата от Скалата. Ще отпътуваме с лодка до  островът на Девата от Скалата. Църквата на острова е построена през 17 век и е едно от най-интересните и красиви места в тази част на  крайбрежието.

Будва – Старият град се счита за едно от най-старите селища на Балканите. Според гръцката митология  Будва е създадена от Кадмо, син на финикийския цар Агенон. Той бил прогонен  от Тива и пристигнал на това място с волска кола, като поставил началото на строитеството на града, който днес познаваме като Будва.

Старият град на Будва се намира на малък остров, който е бил свързан със сушата чрез пясъчна ивица и с времето се е превърнал в полуостров. Той е заобиколен от крепостни стени, датиращи от XV век като част от средновековна укрепителна система с градски порти и отбранителни кули.  Във вътрешната част на стария град се редуват тесни улички и малки площади с ценни паметници от различни средиземноморски култури, белязали неговото развитие: църквата „Свети Иван“, построена през VII век – ценен пример за стара църква, в която ще намерите библиотека и архив, църквата “Божията майка ” /Mary in Punta/ , построена от бенедиктинците през 840 г., църквата “Св. Сава”, изградена в  периода на управление на династията Неманичи през XIV век.

 

 

Ден 3 Свободен ден или МАНАСТИРЪТ ОСТРОГ или ШКОДРЕНСКО ЕЗЕРО

Свободен ден за плаж и почивка или по желание, възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане.

 

МАНАСТИРЪТ ОСТРОГ (Черна гора)

Православният манастир Острог се намира на около 120 км от Будва, в близост до град Даниловград.

Разположен високо в планината, този манастир е едно от най-популярните поклоннически места не само за православните християни, но и за хора от други религии. Първото впечатление, когато видите манастира, е че сякаш „витае“ във въздуха.

Манастирският комплекс Острог се състои от Горен и Долен манастир. Горният манастир е мястото, където се намират мощите на св. Василий Остроски, основател на манастира и  епископ на областта Захум-Херцеговина. Това е най-голямото черногорско светилище, построено през 17 век. Според преданието, след смъртта си светецът се явил в съня на един монах и му посочили мястото, където е погребан. Монахът открил напълно запазеното му тяло и то било поставено вътре в манастира, след което бил обявен за светец и чудотворец. Това е едно от най-посещаваните православни светилища на Балканите. Множество туристи от цял ​​свят идват в манастира Острог индивидуално или на групи. Това е място за срещи на поклонници от всички вероизповедания. Според традицията посетителят не трябва да отиде с кола до Горния манастир, а пеша като скромен поклонник. Туристите могат да пренощуват както в Горния така и Долния манастир, който включва църквата “Света Троица” и църквата “Св. Станко”.

Манастирът Острог е място, където наистина се случват чудеса!

След посещение на манастира туристите имат свободно време, с възможност за обяд в ресторанта наблизо.

 

Или

 

ШКОДРЕНСКО ЕЗЕРО (Черна гора)

Шкодренското езеро е най-голямото на Балканския полуостров и един от петте национални парка в Черна гора. Многобройните крепости, манастири и църкви от миналото на Черна гора изглеждат така, сякаш времето е спряло на островите, където са построени. Те пазят спомените за онези, които някога са живели и управлявали тази област, като Лесендро, Забляк Крноевич и Обид Крноевич, с които започва тук историята на старите славяни.

Програмата ни включва пътуване до езерото с луксозни превозни средства, круиз с лодка по езерото и дегустация на местни специалитети (шаран и змиорка).

 

Ден 4 Свободен ден или ДУБРОВНИК (Хърватия)

Свободен ден за плаж и почивка или по желание, възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане.

 

ДУБРОВНИК (Хърватия)

Дубровник е един от най-красивите и най-добре запазените средновековни градове в Адриатика с много културни и исторически забележителности. Дубровник предлага разнообразни и вълнуващи преживявания на всеки посетител. Дубровник е под закрилата на ЮНЕСКО.

Старият град е завършен през 13 век и остава практически непроменен до наши дни. Заобиколен от високи стени, той има само две порти, които отвеждат към главната улица /Страдун/.

Едно от най-големите удоволствия за многобройните посетители е седнат на питие в някое малко кафене и да гледат как светът се  движи около тях, самите те зорко „наблюдавани“ от  градския патрон Свети Влас/Блез или Свети Влахо, както го наричат ​​местните.

В стария град се намира фонтанът Онофрио, построен през 1438 г. Вдясно е Францисканският манастир и една от най-старите работещи аптеки в Европа, отворена през 1391 г. В другия край на Страдун се намира любимото място за срещи на местните  жители –  колоната Орландо, дворецът Спонца/ Sponza/ и бароковата църква„ Св. Блез “. Тук ще откриете и  Ректорският дворец, построен през 1441 г., който сега е градски музей, пълен с ценни исторически експонати.

Ден 5 Свободен ден или ДВА КАНЬОНА (Черна гора) или РАФТИНГ ПО РЕКА ТАРА

Свободен ден за плаж и почивка или по желание, възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане.

 

ДВА КАНЬОНА (Черна гора)

По пътя между двата национални парка, ще спрем в каньона на река Морача, за да посетим известния манастир Морача от 13 век с красиви стенописи във византийски стил и богата  колекция от икони и стари църковни книги.

След каньона Морача пътят ни продължава към каньона на река Тара. Това е най-дълбокия каньон в Европа и вторият в света. Мостът Джурджевица Тара е спиращо дъха място.

Националният парк „Дурмитор“ се простира на 39 000 ха, като територия от 20000 ха е включена в природното наследство на  ЮНЕСКО от 1980 г. Тази територия е оградена от 23 планински върха с височина над 2300 м. В района на Дурмитор има 17 ледникови езера, наречени „планински очи“. Най-известното е Черното езеро, покрито с лед и кристални снежинки през зимата. В средата на лятото можете да плувате в него. Ледена Печина (Ледената пещера), разположена под връх Обла Глава на 2100 м надморска височина, представлява пленителен природен феномен. В най-високите части на Дурмитор снегът остава дори в средата на лятото, а в района на Велика Калица /Velika Kalica/ можете да карате ски.

 

Или

 

РАФТИНГ ПО РЕКА ТАРА (Черна гора)

Каньонът Тара е вторият по дълбочина в света след Гранд Каньон на река Колорадо. Той представлява естествена природна забележителност с дължина 82 километра, и максимална дълбочина на каньона 1300 м. Това е изкушение за смелите гости.

ЮНЕСКО го определя като обект на световното наследство. Река Тара е най-голямата река осигуряваща питейна вода в Европа. Можете да опитате водата, докато се  спускате  по бързеите!

Ще тръгнем рано сутринта до мястото, откъдето ще започнем спускането по бързеите на дивата, красива река. Счепан Поле се намира в североизточната част на Черна гора – след закуска туристите получават необходимо оборудване за рафтинг. До мястото, откъдето започва рафтинга стигаме с джипове. Маршрутът е дълъг 12 километра. По време на рафтинга, обучен персонал ще ви покаже бързеи и прагове, които природата е издълбала в тази  причудлива река със синьо-зелени кристали води. Сякаш реката е поставила капани пред нас за да направи преживяването още по-предизвикателно.

След такъв прилив на адреналин се огладнява, затова на края ще ни бъде сервиран обяд.

Ден 6 Свободен ден или ТИРАНА И ШКОДРА (Албания) или ШКОДРА и БАР (Черна гора)

Свободен ден за плаж и почивка или по желание, възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане.

 

ТИРАНА И ШКОДРА (Албания)

Пристигаме в съвсем различен свят, който Албания предлага на посетителите, особено в Шкодра. Шкодра е град на 2400 години, разположен в северната част на страната. На това място всичко започва като легенда и продължава като легенда. След Шкодра туристите ще има възможност да разгледа столицата на Албания – Тирана, която се намира на около 2 часа път. Тирана става столица на Албания през 1920 г. Градът е домакин на много обществени институции, държавни и частни университети и е център на политическия, икономическия и културен живот на страната.

 

Или

 

ШКОДРА (Албания) и БАР (Черна гора)

Пристигаме в съвсем различен свят, който Албания предлага на посетителите, особено в Шкодра. Шкодра е град на 2400 години, разположен в северната част на страната. На това място всичко започва като легенда, всичко продължава като легенда. Най-популярната легенда тук е тази за Розафа. Ето и самата легенда: Трима братя строили денем крепостната стената около града, а нощем я била разрушавана от незнайна сила. Един ден те срещнали мъдрец и го попитали как да построят стената. Той  им отговорил, че трябва да се вгради човек в основата на стената. Тримата братя се разбрали, че ще вградят в стената жената, която дойде да им донесе храна на другия ден. Жената на един от братята Розафа дошла първа. Именно тя била вградена в основата на стената. Последното желание на Розафа била да накърми невръстния си син. Местните казват, че тялото на Розафа родило дете, а искреността и саможертвата й родила град.

Древна илирийска столица Шкодра става римска колония през 168 г. пр. Хр, по-късно преминава във владение на Византия, последвано от управление на други европейски цивилизации от древността. Градът има голям пазар и е доминиран от цитаделата, построена от венецианците. Тук има католическа катедрала и няколко джамии. В наши дни Шкодра е културния и индустриален център на Албания, известен с производството на цимент, текстил, тютюневи изделия, хранителни продукти и изделия от метал и кожа. Градът е също така важен риболовен център.

Ден 7 Свободен ден или ТРЕБИНЕ (Босна и Херцеговина) или РИБЕН ПИКНИК (Черна гора)

Свободен ден за плаж и почивка или по желание, възможност за допълнителна екскурзия срещу заплащане.

 

ТРЕБИНЕ (Босна и Херцеговина)

Требине e най-южния град и община в Република Сърбия и Босна и Херцеговина. Градът е разположен на река Требишница в югоизточна Херцеговина, на 24 км от адриатическия град Дубровник (Хърватия).

Историята на града датира от древността. Името Требине идва от Травуня- древното наименование на района по Адриатическото крайбрежие, простиращ се от от Котор до Дубровник и включващ сегашния град и околните планини.

За Требине можем да кажем, че е град на три религии – тук са разположени многобройни православни църкви, най-известната от които е  Катедралния храм Св. Преображение Господне в градския парк и един манастир Херцеговачка Грачаница на хълма Црквине. В центъра на града се намира католическата катедрала, построена в началото на XX век, а в стария град е джамията Осман паша от XVIII, разрушена по време на войната от 1992-1995. През 2005 г.  тя е възстановена и върната на босненските мюсюлмани.

На югозапад от града е равнината Попово поле. Тук се намират манастирът Тврдос, построен през XV в. – център на  Захумско-Херцеговинската епархията. В програмата  на екскурзията е включено посещение на този манастир.

Връщане в Будва.

 

Или

РИБЕН ПИКНИК (Черна гора)

Богатството на Будванската ривиера, състоящо се от 12 км пясъчни и каменисти плажове и 270 слънчеви дни в годината, е едно неустоимо предложение за туристите.

Мекият климат и топлите ветрове през цялата година ви приканват за приятелство с морето и слънцето.

Придвижвайки се по крайбрежието ще откриете множество потоци и скрити плажове, както и остров Свети Стефан.

Обяд на плажа (рибни специалитети) и напитки. Свободно време за плуване и плаж.

Ден 8 ТИВАТ - ВАРНА

 ТИВАТ – ВАРНА

Трансфер до летище Тиват (22 км./около 30 минути) за полет до Варна.

 19.09 – 26.09.2020

26.09.2020 -03.10.2020

Цените в таблицатаса в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени летищни такси. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 07.08.2020 г.

Hotel TATJANA – 3* / ВВ – закуска

 ДатаЧовек в двойна стаяЕдинична стая3-ти /4- ти възрастенДете 2-11,99 г. с 2 -ма възрастни

19.09 – 26.10

657 677 лв.931 951 лв.

647 667 лв. 

627 657лв.

 

Hotel TATJANA – 3* / НВ – закуска и вечеря

 ДатаЧовек в двойна стаяЕдинична стая3-ти /4- ти възрастенДете 2-11,99 г. с 2 -ма възрастни

19.09 – 26.10

770 790 лв.  1157 1177 лв.

760 770 лв. 

 540  750лв.

 

Hotel TATJANA – 3* / FВ – закуска, обяд и вечеря

 ДатаЧовек в двойна стаяЕдинична стая3-ти /4- ти възрастенДете 2-11,99 г. с 2 -ма възрастни

19.09 – 26.10

883  903 лв.1383  1403 лв.

873  883 лв. 

853 863лв.

Необходими документи

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Записване и анулации

 • Първоначална вноска: 350 лв при подписване на договора.
 • Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Други

 1. Минимален брой туристи: 100 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

 

Авиокомпания: Bulgarian Air Charter

За дата на тръгване: 26.09

Варна – Катания: 14:25 ч./ 15:10 ч.

Катания – Варна: 10:50 ч./ 13:35 ч.

 

Авиокомпаниите си запазват право да правят промени в полетното разписание.

информация за хотела

Hotel TATJANA 3*

www.hoteltatjana.com

TATJANA Hotel се намира в близост до центъра на Будва, на 900 метра от плаж „Словенска плажа“ и на 1,7 километра от стария град. Във всички части на хотела е осигурен безплатен Wi-Fi. Хотелът разполага с открит басейн, ресторант и безплатен частен паркинг. Той предлага климатизирани и модерни стаи с тераса.

 

Местоположение – Будва:

 • на 900 м. от плаж Словенска плажа;
 • на 2 км. от плаж Могран;
 • на7 км от Стария град на Будва;
 • на 22 км от летище Тиват.

 

Основни удобства и услуги:

Включени в цената:

 • Денонощна рецепция;
 • WI-FI /безплатен/;
 • Собствен паркинг;
 • Открит басейн /сезонен/;
 • Слънчева тераса;
 • Помещение за багаж.

 

Срещу заплащане:

 • Сейф.

 

Настаняване

Хотелът разполага с разнообразни типове стаи, както следва:

 

 • Двойна стая с балкон и изглед към градината –с размер 19 кв. м., макс. капацитет е за 2 възрастни и 1 дете / 1 двойно легло + разтегателен диван/;
 • Фамилнa стая– с размери 35 кв. м. макс. капацитет е за 4 възрастни /2 единични легла + 1 двойно легло/, дневен тракт, тераса. Гледка към градината, басейна, планината и града;
 • Двойно студио –с размери 25 кв. м., макс. капацитет е за 2 възрастни и 1 дете /1 двойно легло + 1 разтегателен диван/, тераса гледка към планината или града;
 • Тройно студио– с размери 30 кв. м. макс. капацитет е за 3 възрастни /1 двойно легло + 1 единично/, гледка към басейна, планината или града, тераса.​​​​​​​

 

Всички стаи разполагат със собствена баня с душ кабина или вана, климатик, кабелна телевизия, сешоар.

ЗАБЕЛЕЖКА: Домашни любимци не се допускат в хотела. Бебешко легло – безплатно.

 

Изхранване:

Храна и напитки:

 • Ресторант;
 • Бар-басейн.

 

Басейни:

 • 1 открит басейн.

 

Плаж:

 • На 900 метра от Словенска плажа.

 

Активности и забавления:

 • Велосипеди под наем.

 

Полетно разписание и трансфер

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Bulgarian Air Charter

19.09.2020: Варна – Тиват – събота 09:00 ч. – 09:30 ч. (местно време)

26.09.2020: Тиват  – Варна – събота 13:20 ч. – 16:00 ч. (местно време)

 

Трансфер: хотел – летище

Продължителност: около 30 минути при пристигане и заминаване в посока  с 3*/4* автобус.

 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи.

Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии.

Екскурзиите се провеждат с беседа на български език/превод при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място, при налични свободни места.

Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и др.

Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на екскурзиите.

 

БУДВА И КОТОРСКИ ЗАЛИВ (Черна гора)

100 лв. / 80 лв (деца 2 – 11,99 г.)

Заливът Бока Которска е уникално природно образувание, което ще ви остави без дъх. Уникалният контраст на синьото море и стръмните планини през вековете са оформили един от най-красивите фиорди в света. Но Бока е не само фантастична природна и атракривна туристическа дестинация. Котор като център на залива Бока е под закрилата на ЮНЕСКО от 1979 г. благодарение на своята културна, историческа и архитектурна стойност. Екскурзията включва посещение на Стария град на Котор, с отлично запазения бароков център и Пераст с неговите дворци, крепости и музеи. Срещу града се намират 2 острова: Свети Георги и Девата от Скалата. Ще отпътуваме с лодка до  островът на Девата от Скалата. Църквата на острова е построена през 17 век и е едно от най-интересните и красиви места в тази част на  крайбрежието.

Будва – Старият град се счита за едно от най-старите селища на Балканите. Според гръцката митология  Будва е създадена от Кадмо, син на финикийския цар Агенон. Той бил прогонен  от Тива и пристигнал на това място с волска кола, като поставил началото на строитеството на града, който днес познаваме като Будва.

Старият град на Будва се намира на малък остров, който е бил свързан със сушата чрез пясъчна ивица и с времето се е превърнал в полуостров. Той е заобиколен от крепостни стени, датиращи от XV век като част от средновековна укрепителна система с градски порти и отбранителни кули.  Във вътрешната част на стария град се редуват тесни улички и малки площади с ценни паметници от различни средиземноморски култури, белязали неговото развитие: църквата „Свети Иван“, построена през VII век – ценен пример за стара църква, в която ще намерите библиотека и архив, църквата “Божията майка ” /Mary in Punta/ , построена от бенедиктинците през 840 г., църквата “Св. Сава”, изградена в  периода на управление на династията Неманичи през XIV век.

 

От Будва до Котор – 22 км. / около 30 минути.

 • 9:00 Отпътуване с автобус и екскурзоводско обслужване;
 • Посещение на остров Gospa od Skrpjela – Девата от скалата;
 • град Пераст;
 • Старият град на Котор – пешеходна обиколка;
 • Връщане в Будва и посещение на Стария град.

 

Цената включва: автобус, екскурзоводско обслужване, билет за лодката до острова на Девата от скалата, входна такса за стария град  Котор и  Будва.

Цената не включва: обяд, разходи от личен характер.

 

 

ДУБРОВНИК (Хърватия)

120 лв. / 100 лв (деца 2 – 11,99 г.)

Дубровник е един от най-красивите и най-добре запазените средновековни градове в Адриатика с много културни и исторически забележителности. Дубровник предлага разнообразни и вълнуващи преживявания на всеки посетител. Дубровник е под закрилата на ЮНЕСКО.

Старият град е завършен през 13 век и остава практически непроменен до наши дни. Заобиколен от високи стени, той има само две порти, които отвеждат към главната улица /Страдун/.

Едно от най-големите удоволствия за многобройните посетители е седнат на питие в някое малко кафене и да гледат как светът се  движи около тях, самите те зорко „наблюдавани“ от  градския патрон Свети Влас/Блез или Свети Влахо, както го наричат ​​местните.

В стария град се намира фонтанът Онофрио, построен през 1438 г. Вдясно е Францисканският манастир и една от най-старите работещи аптеки в Европа, отворена през 1391 г. В другия край на Страдун се намира любимото място за срещи на местните  жители –  колоната Орландо, дворецът Спонца/ Sponza/ и бароковата църква„ Св. Блез “. Тук ще откриете и  Ректорският дворец, построен през 1441 г., който сега е градски музей, пълен с ценни исторически експонати.

От Будва до Дубровник – 115 км. / около 2 часа и 30 минути без граничния контрол.

 • 07:00 Отпътуване от Будва;
 • Пристигане в Дубровник – пешеходна обиколка на стария град с местен лицензиран екскурзовод на български език;
 • Свободно време;
 • Връщане в Будва приблизително около 19:00 ч.

Цената включва: автобус, екскурзоводско обслужване, обиколка на стария град на Дубровник с местен лицензиран екскурзовод на български език.

Цената не включва: обяд, разходи от личен характер.

 

 

МАНАСТИРЪТ ОСТРОГ (Черна гора)

60 лв. / 50 лв (деца 2 – 11,99 г.)

Православният манастир Острог се намира на около 120 км от Будва, в близост до град Даниловград.

Разположен високо в планината, този манастир е едно от най-популярните поклоннически места не само за православните християни, но и за хора от други религии. Първото впечатление, когато видите манастира, е че сякаш „витае“ във въздуха.

Манастирският комплекс Острог се състои от Горен и Долен манастир. Горният манастир е мястото, където се намират мощите на св. Василий Остроски, основател на манастира и  епископ на областта Захум-Херцеговина. Това е най-голямото черногорско светилище, построено през 17 век. Според преданието, след смъртта си светецът се явил в съня на един монах и му посочили мястото, където е погребан. Монахът открил напълно запазеното му тяло и то било поставено вътре в манастира, след което бил обявен за светец и чудотворец. Това е едно от най-посещаваните православни светилища на Балканите. Множество туристи от цял ​​свят идват в манастира Острог индивидуално или на групи. Това е място за срещи на поклонници от всички вероизповедания. Според традицията посетителят не трябва да отиде с кола до Горния манастир, а пеша като скромен поклонник. Туристите могат да пренощуват както в Горния така и Долния манастир, който включва църквата “Света Троица” и църквата “Св. Станко”.

Манастирът Острог е място, където наистина се случват чудеса!

След посещение на манастира туристите имат свободно време, с възможност за обяд в ресторанта наблизо.

 

От Будва до манастира – 120 км. / около 2 часа.

 • Отпътуване от Будва;
 • Посещение на манастира Острог;
 • Свободно време с възможност за обяд;
 • Връщане в хотела около 17:30 ч.

 

Цената включва: трансфер с автобус, екскурзоводско обслужване, входни такси.

Цената включва: обяд, разходи от личен характер.

 

ТИРАНА И ШКОДРА (Албания)

140 лв. / 120 лв (деца 2 – 11,99 г.)

Пристигаме в съвсем различен свят, който Албания предлага на посетителите, особено в Шкодра. Шкодра е град на 2400 години, разположен в северната част на страната. На това място всичко започва като легенда и продължава като легенда. След Шкодра туристите ще има възможност да разгледа столицата на Албания – Тирана, която се намира на около 2 часа път. Тирана става столица на Албания през 1920 г. Градът е домакин на много обществени институции, държавни и частни университети и е център на политическия, икономическия и културен живот на страната.

От Будва до Тирана – 200 км. / около 4 часа без граничния контрол.

 • Отпътуване от Будва 8:00 ч.;
 • Посещение на град Шкодра и неговите културно-исторически паметници (крепостта Розафа);
 • Възможност за обяд, срещу заплащане;
 • Отпътуване за Тирана и сити тур;
 • Свободно време;
 • Връщане в Будва.

Цената ключва: трансфер с автобус, екскурзоводско обслужване, посещение на  Тирана, посещение на Шкодра, входни такси.

Цената не включва: разходи от личен характер, обяд  – около 15,00 евро на човек.

 

ШКОДРА (Албания) и БАР (Черна гора)

105 лв. / 90 лв (деца 2 – 11,99 г.)

Пристигаме в съвсем различен свят, който Албания предлага на посетителите, особено в Шкодра. Шкодра е град на 2400 години, разположен в северната част на страната. На това място всичко започва като легенда, всичко продължава като легенда. Най-популярната легенда тук е тази за Розафа. Ето и самата легенда: Трима братя строили денем крепостната стената около града, а нощем я била разрушавана от незнайна сила. Един ден те срещнали мъдрец и го попитали как да построят стената. Той  им отговорил, че трябва да се вгради човек в основата на стената. Тримата братя се разбрали, че ще вградят в стената жената, която дойде да им донесе храна на другия ден. Жената на един от братята Розафа дошла първа. Именно тя била вградена в основата на стената. Последното желание на Розафа била да накърми невръстния си син. Местните казват, че тялото на Розафа родило дете, а искреността и саможертвата й родила град.

Древна илирийска столица Шкодра става римска колония през 168 г. пр. Хр, по-късно преминава във владение на Византия, последвано от управление на други европейски цивилизации от древността. Градът има голям пазар и е доминиран от цитаделата, построена от венецианците. Тук има католическа катедрала и няколко джамии. В наши дни Шкодра е културния и индустриален център на Албания, известен с производството на цимент, текстил, тютюневи изделия, хранителни продукти и изделия от метал и кожа. Градът е също така важен риболовен център.

От Будва до Шкодра – 105 км. / около 2 часа и 40 винути без граничния контрол.

 • Отпътуване от Будва 8:00 ч.;
 • Посещение на град Шкодра и неговите културно-исторически паметници (крепостта Розафа);
 • Обяд
 • Отпътуване за Бар, обиколка на стария град;
 • Посещение на Старото маслиново дърво;
 • Връщане в Будва.

Цената включва: екскурзоводско обслужване, входни такси за крепостта Розафа, католическите и православни катедрали, обяд.

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

ШКОДРЕНСКО ЕЗЕРО (Черна гора)

105 лв. / 95 лв (деца 2 – 11,99 г.)

Шкодренското езеро е най-голямото на Балканския полуостров и един от петте национални парка в Черна гора. Многобройните крепости, манастири и църкви от миналото на Черна гора изглеждат така, сякаш времето е спряло на островите, където са построени. Те пазят спомените за онези, които някога са живели и управлявали тази област, като Лесендро, Забляк Крноевич и Обид Крноевич, с които започва тук историята на старите славяни.

Програмата ни включва пътуване до езерото с луксозни превозни средства, круиз с лодка по езерото и дегустация на местни специалитети (шаран и змиорка).

 

От Будва до Вирпазар – 40 км. / около 1 час.

 • 9:00 ч. Отпътуване от Будва . Пристигане в селището Вирпазар;
 • Разходка с лодка по Шкодренското езеро;
 • Рибен обяд в ресторанта;
 • Свободно време за плаж;
 • Връщане в Будва.

 

Цената включва: трансфер с автобус, екскурзоводско обслужване, лодка, билети за национален парк, рибен обяд.

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

 

 

РИБЕН ПИКНИК (Черна гора)

120 лв. / 110 лв (деца 2 – 11,99 г.)

Богатството на Будванската ривиера, състоящо се от 12 км пясъчни и каменисти плажове и 270 слънчеви дни в годината, е едно неустоимо предложение за туристите.

Мекият климат и топлите ветрове през цялата година ви приканват за приятелство с морето и слънцето.

Придвижвайки се по крайбрежието ще откриете множество потоци и скрити плажове, както и остров Свети Стефан.

Обяд на плажа (рибни специалитети) и напитки. Свободно време за плуване и плаж.

 

 • 10:00 Отпътуване от плажа на хотела за обиколка на Будванската Ривиера с лодка;
 • Пристигане в хотела около 16:45ч.

 

Цената включва: разходка с лодка по крайбрежието, рибен обяд.

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

 

ДВА КАНЬОНА (Черна гора)

110 лв. / 90 лв (деца 2 – 11,99 г.)

По пътя между двата национални парка, ще спрем в каньона на река Морача, за да посетим известния манастир Морача от 13 век с красиви стенописи във византийски стил и богата  колекция от икони и стари църковни книги.

След каньона Морача пътят ни продължава към каньона на река Тара. Това е най-дълбокия каньон в Европа и вторият в света. Мостът Джурджевица Тара е спиращо дъха място.

Националният парк „Дурмитор“ се простира на 39 000 ха, като територия от 20000 ха е включена в природното наследство на  ЮНЕСКО от 1980 г. Тази територия е оградена от 23 планински върха с височина над 2300 м. В района на Дурмитор има 17 ледникови езера, наречени „планински очи“. Най-известното е Черното езеро, покрито с лед и кристални снежинки през зимата. В средата на лятото можете да плувате в него. Ледена Печина (Ледената пещера), разположена под връх Обла Глава на 2100 м надморска височина, представлява пленителен природен феномен. В най-високите части на Дурмитор снегът остава дори в средата на лятото, а в района на Велика Калица /Velika Kalica/ можете да карате ски.

 

От Будва до Колашин – 140 км. / около 3 часа.

 • Отпътуване от Будва;
 • Преминаване през каньона на река Морача и посещение на манастира Морача;
 • Каньона на река Тара и мост Джурджевица Тара;
 • Посещение на Националния парк Дурмитор – Черно езеро;
 • Обяд в ресторант;
 • Връщане в Будва

 

Цената включва: автобусен трансфер, екскурзоводско обслужване, билети за националния парк, билети за манастира Морача, обяд.

Цената не вкюлчва: разходи от личен характер.

 

РАФТИНГ ПО РЕКА ТАРА (Черна гора)

160 лв. / 160 лв (деца 2 – 11,99 г.)

Каньонът Тара е вторият по дълбочина в света след Гранд Каньон на река Колорадо. Той представлява естествена природна забележителност с дължина 82 километра, и максимална дълбочина на каньона 1300 м. Това е изкушение за смелите гости.

ЮНЕСКО го определя като обект на световното наследство. Река Тара е най-голямата река осигуряваща питейна вода в Европа. Можете да опитате водата, докато се  спускате  по бързеите!

Ще тръгнем рано сутринта до мястото, откъдето ще започнем спускането по бързеите на дивата, красива река. Счепан Поле се намира в североизточната част на Черна гора – след закуска туристите получават необходимо оборудване за рафтинг. До мястото, откъдето започва рафтинга стигаме с джипове. Маршрутът е дълъг 12 километра. По време на рафтинга, обучен персонал ще ви покаже бързеи и прагове, които природата е издълбала в тази  причудлива река със синьо-зелени кристали води. Сякаш реката е поставила капани пред нас за да направи преживяването още по-предизвикателно.

След такъв прилив на адреналин се огладнява, затова на края ще ни бъде сервиран обяд.

 

От Будва до Счепан поле – 190 км. / около 3 часа и 30 минути.

 • 6:00 отпътуване от хотела;
 • Пристигане в Счепан Поле, закуска, пътуване с джипове до началната точка;
 • 2 часа рафтинг по река Тара;
 • Обяд;
 • Връщане в Будва.

 

Цената включва: трансфер, екскурзовод, джипове, билети за националния парк, закуска, рафтинг, обяд.

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

 

ТРЕБИНЕ (Босна и Херцеговина)

130 лв. / 110 лв (деца 2 – 11,99 г.)

Требине e най-южния град и община в Босна и Херцеговина. Градът е разположен на река Требишница в югоизточна Херцеговина, на 24 км от адриатическия град Дубровник (Хърватия).

Историята на града датира от древността. Името Требине идва от Травуня- древното наименование на района по Адриатическото крайбрежие, простиращ се от от Котор до Дубровник и включващ сегашния град и околните планини.

За Требине можем да кажем, че е град на три религии – тук са разположени многобройни православни църкви, най-известната от които е  Катедралния храм Св. Преображение Господне в градския парк и един манастир Херцеговачка Грачаница на хълма Црквине. В центъра на града се намира католическата катедрала, построена в началото на XX век, а в стария град е джамията Осман паша от XVIII, разрушена по време на войната от 1992-1995. През 2005 г.  тя е възстановена и върната на босненските мюсюлмани.

На югозапад от града е равнината Попово поле. Тук се намират манастирът Тврдос, построен през XV в. – център на  Захумско-Херцеговинската епархията. В програмата  на екскурзията е включено посещение на този манастир.

Връщане в Будва.

 

От Будва до Требине – 102 км. / около 2 часа и 30 минути, без граничния контрол.

 • Отпътуване от хотел 07:00 ч.;
 • Пристигане в Босна и Херцеговина, посещение на град Требине и манастира Херцеговачка Грачаница;
 • Посещение на манастира Тврдос – който се намира на 15 минути от Требине;
 • Връщане в хотела 18:00 ч.

 

Цената включва: трансфер с автобус, екскурзоводско обслужване, местен водач, посещение на двата  манастири, обяд.

Цената не включва: разходи от личен характер.

 • Самолетен билет от Варна до Тиват, с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
 • Трансфер летище Тиват – хотел в Будва – летище Тиват с лицензиран автобус;
 • 7 нощувки на съответната база изхранване;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой;
 • Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
 • Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.
 • Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
 • Напитки по време на храненията;
 • Такса престой в Черна гора – заплаща се на рецепцията при настаняване във всеки хотел 1,50 евро на човек на ден;
 • Допълнителни кскурзии;
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

 

Цената не включва – задължителни доплащания:

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон;
 • Общинска такса –заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

Контакт с нас

+359 52 600 136