ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД

Продължителност

2 дни / 1 нощ.

Транспорт

автобус

Цена

125 лв.

Важно!!! Към настоящия момент маските сазадължителнив Турция на всички места с изключение на жилища и хотелски стаи.

2 дни из Европейска Турция

ОЧАКВАЙНЕ НОВИТЕ ДАТИ ЗА 2021

2 дни – 1 нощувка, с автобус, дневен преход

Любима уикенд дестинация за пазаруване.

ПРОГРАМА

Програма

1 ден:

05.00 Тръгване от Добрич

06.00 Отпътуване от Варна през Несебър и Поморие

08.30 Бургас, бензиностанция OMV (до хотел Мираж)

Около 09.45 преминаване на българо-турската граница на ГКПП Малко Търново/Дерекьой.

Отпътуване за Одрин.

Около 12.00 Пристигане в Одрин – втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, града на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни.

12.00-14.00 Посещение на търговски център с намаления „MARGI OUTLET” и т.нар. СИН ПАЗАР, където може да се намери всичко – от пресни плодове и зеленчуци до млечни продукти, ядки, сушени плодове, кухненска посуда и дрехи.

14.15-15.00 Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена” с беседа.

Настаняване в хотела.

16.30 Свободно време. По желание – посещение на джамията на султан Селим II – произведението на най-известния архитект на Османската Империя – Синан, което самият архитект смята за неговия шедьовър. Екскурзоводска беседа, безплатен вход

Свободно време за разходка и разглеждане на АРАСТА БАЗАР – пазара към джамията, Бедестена.

По време на пешеходната обиколка има възможност за посещение на аптеки

(забележка: В ден неделя всички аптеки са затворени!)

20.30 Вечеря и дискотека с караоке и възможност за свободно внасяне на собствени напитки: салата, основно ястие (мешана скара) с гарнитура, десерт, вода, безалкохолни, дисководещ. Цена: 25 лв. за възрастен, дете 2-11,99г – 15лв.

Заявява се при записване!

Нощувка

 

2 ден:

07.00-08.30 Закуска. Освобождаване на хотела.

09.00-10.00 Посещение на Музея на здравето (музей на Европа за 2004г.)  Вход: 10 турски лири = 3,00 лева. Време за разглеждане – 1 час.

10.15-11.00 Посещение на района Караагач – престижен в миналото район около Марица и Тунджа, известен с летните къщи на богатите жители на Одрин и Истанбул. Разглеждане отвън на Старата гара на Одрин – Караагач. Гарата е забележителен обект на архитектурата и е считана за “най-красивата гара от Виена до Истанбул“. Построена е през 1890г. и е първият в световната история обект на въздушна бомбардировка и разузнаване от въздуха по време на обсадата на Одринската крепост от българската армия на 29 октомври 1912 г.. Днес сградата помещава Ректора на Тракийския университет и факултета за изящни изкуства. В района на Университета се намира музей и паметник, посветен на Лозанския договор от 1923г., с който се уреждат границите и териториите на Гърция и Турция. Караагач е единствената територия на Турция на запад от река Марица.

Свободно време за разглеждане на сградата на Старата гара, паметника, музея (безплатен вход) и турско кафе в едно от многобройните кафенета, пълни със студентите.

11.15-12.00 Посещение на складове за перилни препарати на ниски цени.

12.00-15.30 Посещение на търговски център ERASTA Shopping Centre  – най-новото попълнение на шопинг сцената в Одрин. Футуристичен облик в съчетание с традиционен турски архитектурен стил. Под един покрив ще намерите световни марки като Ив Роше, Пиер Карден и много други. (забележка: В ERASTA Shopping Centre се намира много добре зареден МИГРОС).

15.30 Отпътуване за Лозенград (Къркларели).

Свободно време в центъра на Лозенград за покупки на турски сладкиши и деликатеси на изгодни цени.

Вечеря в местен ресторант с известните Лозенградски кюфтенца.

Отпътуване за България. Пристигане в Бургас около 21.30 ч., във Варна около 23.30 ч.

 • Всички посочени часове са ориентировъчни, не може да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
 • Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача се получава 2 дни преди отпътуване.

Цена на човек в

двойна / тройна стая

Единична стаядете 0-5,99 г.

с 2-ма възр. в стая

дете 6-12 г. с

2-ма възр. в стая

дете 2-12 г. с 1 възр.
Цена без вечеря
125 лв.
150 лв.
70 лв.
90 лв.
90 лв.
Цена с вечеря

150  лв.
175 лв.
80 лв.
105 лв.
105лв.

Необходими документи

Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане

Визови и санитарни изисквания: няма

Записване и анулации

Записване и начин на плащане:

Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо

пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 15 дни преди отпътуването.

 

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Условия за анулации:

 • Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от заплащане на депозита.
 • Потребителят дължи такса в размер на 30 лева – ако прекрати договора до 15 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
 • Потребителят дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в срок по-малък от 15 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

Други

Права на Потребителите:

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване,  прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени – в офиса на фирмата.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която не включва репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест, смърт и др. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

срок за уведомление

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.

Вечеря и дискотека с караоке и възможност за свободно внасяне на собствени напитки: салата, основно ястие (мешана скара) с гарнитура, десерт, вода, безалкохолни, дисководещ.

Цена: 25 лв. за възрастен, дете 2-11,99г – 15лв.

 • Транспорт с комфортен автобус с климатик, аудио- и DVD-система;
 • 1 нощувка със закуска в хотел в Одрин – Алтунхан или подобен;
 • Посещение на Старата гара на Одрин – Караагач;
 • Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена” с беседа;
 • Посещение на джамията на султан Селим II;
 • Екскурзоводски беседи на български език във всички обекти;
 • Пътни и гранични такси, паркинг;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзовод от Туроператора. По време на пътуването се дава пространна информация за Турция, Одрин, посещаваните обекти и много любопитни подробности.

– входните такси за музеи и туристически забележителности – 10 турски лири;

– медиц. застрах. за лица над 70-85 год. – доплащане 3.00 лв.; лица над 85 год. не се застраховат

Контакт с нас

+359 52 600 136