ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ - МАРМАРИС – Градът на две морета

Продължителност

8 дни / 7 нощ.

Транспорт

автобус

Цена

от 585 лв.

ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ   с отпътуване от Добрич, Варна, Шумен и Бургас

МАРМАРИС – Градът на две морета

Добрич- Варна –Бургас- Троя – Айвалък – Пергамон – Мармарис – о. Родос – Памуккале – Кушадасъ – Ефес – Измир – Айвалък – Бургас- Варна-Добрич  

🚌     с автобус

📅   02-09 октомври 2021

⌛   8 дни / 3 нощувки със закуски и вечери по пътя + 4 нощувки на All inclusive в Мармарис

📌  Цена :   от 585 лв. 

РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК

 • Резервация с 50 лв. депозит!
 • Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в срок от 14 дни при:
  • анулирана програма от туроператора;
  • затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии;
  • при положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му.
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с COVID покритие;
 • Сертификат „Отмяна на пътуване“с COVID покритие.

ПРОГРАМА

 

1 ден: Добрич – Варна – Чанаккале – Троя – Айвалък

03.30 Тръгване от Добрич. 04.30 Тръгване от Варна. 06.30 Тръгване от Бургас. Редовни почивки.

Пресичане на протока Дарданели с ферибот.

Разглеждане нa Древна Троя – античния град, станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и… Троянския кон.

Продължаваме към Айвалък – курортно градче, разположено в северната част на Егейското крайбрежие срещу гръцкия остров Лесбос. Близкият курорт Сармъсаклъ е с един от най-красивите плажове в района. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

 

2 ден: Айвалък – Пергамон – Мармарис

Закуска. Отпътуване за Бергама. Посещение и почивка в фабрика за сувенири от оникс и бижута. Разглеждане надревния Пергамон – града на Лизимах и  един от най-интересните исторически обекти в Егейския регион. Посещение на Асклепиона – древен лечебен център, построен в чест на бога-лечител Асклепий. Изкачване с лифт до древният Акропол и разглеждане на останките на някогашната Библиотека, която в древността била втората по големина след Александрийската и съхранявала над 200 000 пергаментови свитъци. Следват олтара на Зевс, храма на Атина, храма на Траян, Амфитеатъра с 3500 места, храма на Дионисий.

Отпътуване за Мармарис. Привечер – Автобусна опознавателна обиколка на Мармарис.

Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден: Мармарис: Круиз по р. Далян
Закуска. Програма по желание:

Екзотична целодневна екскурзия по р. Далян (заплаща се допълнително) до приказния залив на костенурките Карета-Карета. Пътуване с кораб през залива на Мармарис. Спиране за къпане от кораба. Обяд на кораба. Прехвърляне на по-малки лодки. Спиране на огромната пясъчна коса и кратко време за плаж. Продължаване в устието на р. Далян. Възможност за снимки на костенурките Карета-карета, които преплуват хиляди километри, за да снесат яйцата си в този залив. Разходка по естествените водни канали, откъдето се виждат останките от гробниците на Ликийските крале (4 в. пр. Хр.). Ще имате възможност да се потопите в естествения термален източник под формата на басейн, богат на серни съединения и лечебна кал на дъното.

Връщане в Мармарис около 18.00, вечеря и нощувка.

 

4 ден: Мармарис: остров Родос
Закуска. Свободно време или: Целодневна екскурзия до о. Родос. Островът на розата, роден от съюза на бога-слънце Хелиос и нимфата Рода, Родос е най-слънчевото място в Европа!

В Родос е забранено на турски и български екскурзоводи да водят групи. Въпреки това, екскурзията ще бъде придружавана от Юлиан Бонев, който ще организира пешеходна туристическа обиколка на острова с беседа. Автобусът ще ни остави на фериботното пристанище. Пътуването до Родос отнема около 1 час и 30 мин. Пристигаме на острова. Ще се разходим пред крепостните стени на стария град, след което ще отидем на мястото, където е стоял Родоския колос. След това ще се разходим под Цидателата и ще влезем в стария град пред входа на Цитаделата – губернаторския дворец, Часовниковата кула, Главната улица.

След това разполагате със свободно време. Старият град представлява изключително живописен лабиринт от улички, изпълнени с магазини за сувенири, кафенета и таверни, където можете да похапнете гръцки ястия и пийнете узо под звуците на Зорба Гъркът!

Връщане в Мармарис около 17.30. Вечеря и нощувка в Мармарис.

 

5 ден: Мармарис

Закуска. Свободно време в хотела. Възможност за допълнителни екскурзии – Островът на Клеопатра, гмуркане, разходка с яхта, джип сафари, рафтинг, турска нощ във фолклорно вариете “Кервансарай” (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка в Мармарис.

 

6 ден: Мармарис – Памуккале – Кушадасъ

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Памуккале – името му означава “замък от памук” и напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Варовитите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси с ослепителна белота. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт в света. Разглеждане на археологическия обект и свободно време в Памуккале.

Възможност за потапяне в топлите минерални води на известните травертини или къпане за подмладяване в Басейна на Клеопатра!

Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

7 ден: Кушадасъ – Ефес – Измир – Айвалък
Закуска.

Обзорна панорамна обиколка на Кушадасъ

Разглеждане наантичнияЕфес. Тук в продължение на хилядолетия са живели различни племена и народи и всеки от тях е оставил част от богатата си култура. Наброявал някога 200 000 жители, при население на цяла Европа около 5 млн. по онова време, това е най-запазеният и грандиозен град на 2000 години. Ефес е известен и с това, че апостол Павел оставя Тимотей тук, а по-късно апостол Йоан минава оттук заедно с майката на Исус. През 431 г. император Теодосий II свиква там Третия вселенски събор, по време на който Мария е провъзгласена за Богородица.

Посещение на Дома на Дева Мария. Папа Павел VI бил първият Папа, който посетил мястото през 1960г. По-късно, през 1980г., по време на визитата си, Папа Йоан-Павел II обявил Дома на Дева Мария за светилище и място за поклонение на християните. Според Корана Дева Мария е майка на един от мюсюлманските пророци и затова на поклонение тук идват и много мюсюлмани.

Заемал централно място в езическия свят, Ефес е бил пазител на едно от седемте чудеса на античността – прочутия храм на Артемида. Посещение на мястото, където се е извисявал храма.

Отпътуване за Измир. Наричан в Турция „красивият Измир“, градът се намира в началото на дълъг и тесен залив, украсен с яхти, пътнически кораби и знамена. Има топъл климат, а прохладният морски бриз спасява от изгарящото слънце. Векове наред тук са живяли заедно различни етноси – гърци, евреи, арменци, турци, европейци, които са оставили част от своето минало – гръцки църкви, джамии, синагоги, католически храмове. Основан отпреди над 8500 г., Измир е успял да се модернизира във важен търговски център, запазвайки археологическите и историческите си ценности, и невероятен колорит.

Туристическа програма в Измир. Автобусна панорамна обиколка на града с минаване покрай Кадифекале. Пешеходна разходка из старата част на града Конак с емблемата на града – Часовниковата кула и централния пазарен район Кемералтъ – най-оживената част на Измир, която е построена още по Византийско време Свободно време.

Отпътуване за Айвалък. Вечеря и нощувка в Айвалък.

 

8 ден: Айвалък – Чанаккале – Варна

Закуска в хотела. Отпътуване за Чанаккале. Посещение на фирмен магазин за зехтин и продукти от маслини (различни видове маслини, зехтин, сапун, шампуан, кремове) на една от най-известните фабрики за зехтин.

Разходка по крайбрежната алея на Чанаккале – любимо място на местните жители и гостите на града – свободно време за снимки пред макета на Троянския кон, чаша турско кафе, чай и обяд.

Крайбрежната улица е осеяна с кафенета, които предлагат турско кафе, чай, бира и местни вкусотии.

Пресичане на Дарденелите с ферибот.

Спиране в Къркларели (Лозенград) за покупка на баклава, локум, халва, други сладки и ядки. Продължаване за България.

 

 • Всички посочени часове са ориентировъчни, не може да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
 • Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача се получава 2 дни преди отпътуване.

РЕЗЕРВАЦИЯ БЕЗ РИСК

 • Резервация с 50 лв. депозит!
 • Пълно възстановяване на депозита или заплатената сума в срок от 14 дни при:
 • анулирана програма от туроператора;
 • затворени граници с Турция или забрана за провеждане на екскурзии;
 • при положителен резултат от PCR тест на пътуващ или член на семейството му.
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с COVID покритие;
 • Сертификат „Отмяна на пътуване“с COVID покритие.

 

02-09 октомври

 

8 дни / 3 нощувки със закуски и вечери по пътя + 4 нощувки на All inclusive в Мармарис

Пакетна цена, според хотела в МармарисЦена на човек в двойна стаяЦена на човек в единична стаяДете до 6г.  

с двама възрастни

в стая

 

Дете 7-12 г. с двама възрастни в стая
Хотел 4* в Мармарис585 лева740 лева190 лева425 лева
 • Отпътуване от Шумен при мин. 10 човека – доплащане 20 лв. на човек в двете посоки.

 

Необходими документи: Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

Актуалната информация при пътуване в:

Република Турция:

 • От 01.06.2021 се очаква да се премахне изискването за представяне на отрицателен резултат от PCR тест при влизане в Турция.

 

Република България:

Гражданите на Република България се допускат на територията на страната при представянето на един от следните документи:

 • завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 и изтичането на 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза;
 • отрицателен PCR тест, издаден не по-късно от 72 часа преди влизането;
 • отрицателен резултат от бърз антигенен тест, проведен до 48 часа преди влизането;
 • преболедуван COVID-19, доказващ се с документ за положителен резултат от PCR или бърз антигенен тест за COVID-19 до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване.

Туроператорът ще съдейства на желаещите вземането на тест в Истанбул, с който да се влезе в България. Цена: 15 евро.

Ако не се представи такъв, на пътуващото лице се налага 10-дневна карантина. Ако лицето представи в рамките на 24 часа отрицателен PCR или антигенен тест, направен в България, карантината отпада. Туроператорът предоставя ваучер с намаление за един от двата теста.

Актуална информация можете да получите от нашите служители.

Визови и санитарни изисквания:

Към настоящия момент маските са задължителни в Турция на всички места с изключение на дома и хотелската стая.

Задължително носене на предпазни маски не само на закрито, но и в открити пространства като паркове, улици, плажове, градини. Разпореждането е валидно също за офиси, градски транспорт, заводи и всякакви други места с изключение на жилищата и хотелските стаи.

Глобите са от около 900 турски лири на човек.

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

Други: Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Записване и начин на плащане:

Внасяне на 50 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване

Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Условия за анулации:

до 14 дни преди пътуването – 0%;

13 – 7 дни преди пътуването – 50 % от пакетната цена;

под 6 дни – 100%

 

Права на Потребителите:

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване,  прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени – в офиса на фирмата.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт причинена от злополукане се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

 

       Допълнително се заплащат по желание входните такси за:

ОбектСума в турски лири
Троя42
Акропол Пергамон (Бергама) вход + лифт42+35=77
Светилището на Асклепий в Бергама (Асклепион)30
Памуккале60
Ефес: Античния град72
Дома на Дева Мария35
ОБЩО316= около 95 лева
Окончателната цена на входните такси ще бъде обявена 14 дни преди пътуването!

            Екскурзии в Мармарис: Круиз по р. Далян с обяд – 27 евро, Остров Родос – 55 евро

 

 • Транспорт с комфортен автобус, зареден с безплатно кафе и чай;
 • 7 нощувки, от които:
  2 със закуска и вечеря в Айвалък в хотел 3/4 звезди;
  4 на All inclusive в Мармарис в хотел 4 звезди;
  1 със закуска и вечеря в Кушадасъ в хотел 3/4 звезди;
 • Целодневна екскурзия до Памуккале с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Туристическа програма в Троя с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Туристическа програма в Пергамон с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Туристическа програма в Ефес с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Посещение на Дома на Дева Мария с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Турски лицензирани екскурзоводи във всички посещавани обекти;
 • Автобусна обзорна обиколка на Мармарис;
 • Пешеходна туристическа обиколка на Родос с екскурзоводска беседа;
 • Туристическа програма в Памуккале с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Автобусна обзорна обиколка на Кушадасъ;
 • Посещение на фабрика за сувенири от оникс и бижута;
 • Посещение на фирмен магазин за зехтин в Айвалък;
 • Фериботни такси и билети за пресичане на Дарданелите;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.;
 • Сертификат „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19;
 • Водач-екскурзовод. По пътя гостите се запознават с подробна и любопитна информация за Турция, местата, през които се минава и др.
 • PCR тест, антигенен тест или ваксинационен сертификат за връщане в България. Моля, запознайте се с пълните условия в края на програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 год. до 70 год. – доплащане 4.00 лв.; от 71 год. до 75 год. – доплащане 8.00 лв., от 76 год. до 80 год. – доплащане 16.00 лв. Лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата.

 

       Допълнително се заплащат по желание входните такси за:

ОбектСума в турски лири
Троя42
Акропол Пергамон (Бергама) вход + лифт42+35=77
Светилището на Асклепий в Бергама (Асклепион)30
Памуккале60
Ефес: Античния град72
Дома на Дева Мария35
ОБЩО316= около 95 лева
Окончателната цена на входните такси ще бъде обявена 14 дни преди пътуването!

            Екскурзии в Мармарис: Круиз по р. Далян с обяд – 27 евро, Остров Родос – 55 евро

 

Контакт с нас

+359 52 600 136