Продължителност

4 дни / 3 нощувки

Транспорт

Самолет

Цена

от 702 лв

На бирен уикенд в Златна Прага

25 -28 септември 2020     с директен полет от Варна

Цена – икономичен пакет /само с ръчен багаж/- от 359  евро   до изчерпване на местата

3 нощувки на база нощувка със закуска в централно разположен хотел 4*  –  хотел „Luxury Bila Labut”4*

http://www.hotelbilalabut.cz/

Тъмна, светла, пшенична, червена, смесена, от големите пивоварни компании или от малки местни микропивовари… Най-важното е да бъде прясна, непастьоризирана, винаги наливна и поне с три пръста пяна. Ако искате нещо разпускащо, неангажиращо, фестивален дух, с весели хора, вкусна храна и бира – ще се забавлявате със сигурност.

Ден 1 Варна - Прага

Отпътуване от летище  Варна в 13:10ч.  – кацане в 14:30ч. Трансфер  летище – хотел. Настаняване.

Следобед – свободно време за разходка и вечеря.

Нощувка.

Ден 2 Свободен ден

Закуска и свободно време за пешеходен тур /по желание, срещу допълнително заплащане/ – придвижване с превозно средство до Крепостта „Храдчани“.

Оттам  започва Пешеходната разходка  на  Прага с екскурзовод на български език– стартира се от дворцовия комплекс Храдчани – минава се през трите двора на комплекса – дворци, църкви, базилики, кули  и грандиозната готическа катедралa “Св.Вит”;  слиза се в Мала страна –  през градините на двореца Wallenstein –седалище  в момента на Чешкия  Сенат  и  Парламент.

В Мала страна  ще се види – площада, църквата Св. Никола , Кметството.  След това се преминава по   Карловия  мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место – еврейският квартал с най-старата синегога в Европа. Старият градски площад с часовника. Тук приключва пешеходната обиколка с екскурзовода.

Следва  – свободно време за вечеря и почивка. Самостоятелно прибиране до хотела.

Цена на пешеходния  тур – от 25,-евро / при мин. записани от 06 души/.

Нощувка.

Ден 3 Свободен ден

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града.

По желание може да се повозите на корабче по река Вълтава и да се насладите на Пражката архитектура /вечер е особено красива с най-разнообразни светлини; предлагат се разходки с/без вечеря – около 30,-евро/.

Ден 4 Прага - Варна

Закуска. Освобождаване на стаите до 12.00ч. Трансфер от хотела до Летище в 12.30ч.

 

Допълнителна, интересна забележителност, която можете да посетите при желание:

 

Чешкий  Крумлов – разстояние от Прага около 170км.

градче в Южнобохемския край на Чехия, разположен на река Вълтава.

Известен е най-вече с автентичната архитектура, стария град и Замъка. Сградите са в средновековен, ренесансов и бароков стил, а също и в стил рококо.

Старият град е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО от 1992г. Град – музей на открито.

Český е чешкото название  на  областта Бохемия  и градът е наименуван Český Krumlov („Бохемски Крумлов“),  за да се отличава от града Моравски Крумлов в Моравия.

 

Крумлов храд – замък, наричан още Шварценберг. Той има 300 стаи и е вторият по големина в страната след Пражки храд. Около 300 години е официална  резиденция на  династията  Розенберг,  могъща аристократична фамилия, която управлява Южна Бохемия от 1316 г. до 16 век.

А разхождайки се, не бива да пропускате да са насладите на Чешката бира, отпочивайки в някоя местна бирария, на брега на Реката – гледката е прекрасна, а лекия полъх от реката действа освежително и на най-изморения турист.

Цена на двупосочен билет с луксозните междуградски линии – от 60,-евро. С предварителна резервация, за да се гарантират  места в автобуса. Продължението на пътуването е около 2,5ч., но гледките по пътя са свежи, зареждащи, а безплатният достъп до интернет допълва и неусетно стигате до забележителното градче. Продължителността на разходката е около 12ч.; целодневна.

 

 

25 септември – 28 септември  2020

4 дни /3 нощувки   със самолет  от Варна

Полетни детайли:

25.09 Варна – Прага 13:10 – 14:30

28.09 Прага – Варна 15:00 – 18:15

Хотели:На човек в двойна стаяНа човек/дете в тройна стая
Хотел „Luxury Bila Labut”4*

http://www.hotelbilalabut.cz/

 

359 евро/702 лева339 евро/ 663 лева

Необходими документи

Валидни лична карта или задграничен паспорт; За деца до 18 г., придружавани от близък  или  само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, е нужно да носят  акта за раждане на детето, както и копие от него.

Записване

Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 10 участници.

Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН, No и валидност). Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер  нa  50% от пакетната цена.

 

 

 

Други

Визови и санитарни изисквания: няма

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване,  прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени – в офиса на фирмата.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която не включва репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест, смърт и др. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

Информаци за хотела:

Хотел Luxury Family Bila Labut  4*

Hotel Bila Labut се намира в центъра на Прага, на тиха уличка, но същевременно само на 10 минути пешеходно разстояние  от Стария градски площад, сградата на общината, площад Венцеслас, МОЛ  Palladium и търговската улица Na Prikope. Хотелът предлага стаи с минибар, безплатен Wi-Fi, сателитна телевизия и работни бюра. Рецепцията работи 24 часа в денонощието. Дневният и нощен бар е приветливо място, където може  да отдъхнете и да отпивате от любимото си питие. Метростанция Namesti Republiky е на 500 метра.

Права на Потребителите

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

 

КЛАВИС ТРЕНД ООД, с удостоверение за регистрация на Туроператор и Туристически агент РК-01-7114, със седалище Варна, бул.“Мария Луиза” №36 , тел. 052 600136, е-мейл: office@clavistrend.bg. има сключена застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97 ЗТ – застрахователна полица № 13062010010256/15.04.2020г., сключен със ЗК “ЛЕВ ИНС“ АД, с тел +359  2 404 94 92, 0800 15333 и адрес: София, бул. Симеоновско шосе №67А.

 

  • Екскурзии по желание с лицензиран екскурзовод на български езикл. Описанието и цените са посочени в програмата.
  • Самолетен билет Варна – Прага – Варна с вкл. летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и размери 40х30х20см;
  • 3 нощувки на база нощувка със закуска в централно разположен хотел 4*;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
  • Обслужване на място от български партньор;
  • Екскурзии по желание с лицензиран екскурзовод на български език;
  • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 10 лв.;
  • Разходи от личен характер;
  • Доплащане за багаж – разл.видове – на запитване, според желанието на туриста;

Контакт с нас

+359 52 600 136