Блог

Вземайте само спомени, оставяйте само стъпки...

ИСТАНБУЛ – ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА

феерия от лалета

                                                         Фестивал на лалетата в Истанбул 2022

 

За един месец в годината Истанбул се превръща в цветен рай! През АПРИЛ тук се провежда известният Фестивал на лалето, който привлича стотици хиляди туристи със своята красота!

Десетки милиони лалета се засаждат навсякъде – в паркове и площади, по цветни лехи и тревни площи, около дървета и по разделителните ивици за магистрали. Късните сортове се заменят с ранни, а лалетата цъфтят през целия месец – алено, бледо люляк и кремаво розово, бордо, с ресни венчелистчета.

Най- красиво е в парка Емирган – най-големият в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и…. милиони многоцветни лалета, засадени под формата на цветни лехи и пана с рядка красота.

 

В Турция лалето е национален символ! От времето на Османската империя тук са отглеждани повече от 2 хиляди сорта.

Има легенда, че щастието е скрито в дъното на лалето. Ето защо турците толкова много ценят това цвете, вярвайки, че когато видиш лале, както и красива жена, се влюбваш завинаги.

Истанбул е град със зашеметяваща красота и древна история. Да го посетите по време на Фестивала на лалетата е невероятно преживяване!

Радваме се да Ви предложим отново любимата ни екскурзия ИСТАНБУЛ – ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА–  от Варна, Добрич, Шумен и Бургас с посещение на парка Емирган (EMIRGAN) и Гюлхане (Gulhane);

Дати на отпътуване за 2022:

31.03 -03.04;  07.04-10.04;   14.04 -17.04 .2022 –ИСТАНБУЛ – ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА

22.04. – 25.04.2022  –  ВЕЛИКДЕН В ИСТАНБУЛ

29.04. – 02.05.2022 – МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ИСТАНБУЛ

 

 

 

Елате с нас  –  ИСТАНБУЛ – ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА от Варна, Добрич, Шумен и Бургас

ЕКСКУРЗИИ ДО ТУРЦИЯ - да вкусиш Ориента с нас!