Въпроси

Условия за записване

  • Вашите лични данни – три имена на кирилица и латиница по личен документ, ЕГН, номер на документа, дата на издаване и валидност и др., е необходимо да  ни бъдат предоставени  за сключване на Договор за пътуване, за сключване на медицинската застраховка, за хотелската резервация, за закупуването на самолетен билет и др.
  • Задължително е да ни бъде предоставен актуален мобилен телефонен номер (с включен роуминг) за връзка с клиента с цел по-добрата организация преди пътуването и по време на самото пътуване. По телефон или имейл предоставяме информация относно час и място на тръгване за организираното групово пътуване и всички необходими подробности касаещи пътуването.
  • Резервация за участие в организирано пътуване е възможно по телефон, електронна поща, в офисите на ТУРОПЕРАТОРА или чрез негови представители Турагенти в страната. Резервацията се счита валидна само след сключване на Договор за туристически пакет / Договор за еднодневно пътуване и след плащане на посочения депозит.
  • Договорът за организирано пътуване, се изготвя, след като ПОТРЕБИТЕЛЯТ е предоставил лични данни.
  • Договорът може да бъде подписан собственоръчно от ПОТРЕБИТЕЛЯ на място – в офисите на ТУРОПЕРАТОРА  или с изпращане на подписани екземпляри по електронна поща.
  • ПОТРЕБИТЕЛ, заплатил депозит по Договор, се счита, че се е съгласил напълно с Договора и че всички права и задължения по него и настоящите общи условия са възникнали в момента на плащане. Не отпада зъдължението да се предостави подписания екземпляр на Договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

Необходими лични документи за пътуване

  • За всички български граждани по програми, които включват страни извън ЕС, с изключение на Норвегия, Швейцария и Грузия – валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, ако не е посочено друго в съответната програма.
  • За български граждани над 18 г. по всички програми, които включват само страни членки на ЕС или Норвегия, Швейцария и Грузия – валидна лична карта или валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването,  ако не е посочено друго в съответната програма.
  •  За деца под 18 г. – валиден документ за самоличност, изискван от съответната държава, със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването,  ако не е посочено друго в съответната програма.
  • За деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от родителите, освен необходимия документ за самоличност, e необходима и нотариално заверена декларация на български език от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с телефон на нотариуса. Оригиналната декларация и 1 копие следва да се носят по време на екскурзията.