Автобусни екскурзии и почивки Турция

ВАЖНО! 

Решенията, обявени от Главна дирекция „Областни администрации“ към Министерството на вътрешните работи Република Турция относно условията за влизане в Турция, касаещи български граждани, са представени по-долу:

  1. Лицата, пристигащи от България, които влизат в страната от всички гранични пунктове (по суша, въздух, море), при представяне на документ, издаден от официалните власти на държава, в който се посочва, че са били ваксинирани поне 14 дни преди влизането и/или са преболедували болестта през последните 6 месеца, ще се допускат без да се изисква отрицателен резултат от PCR тест и спрямо тях няма да се прилагат карантинни мерки. В случай, че при влизане в страната от тези страни не могат да бъдат представени сертификат за ваксинация или документи за преболедуване на болестта, представянето на отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на не повече от 72 часа преди влизане в страната или отрицателен резултат от бърз антигенен тест, направен в рамките на не повече от 48 часа преди влизане, ще се счита за достатъчно.
  2. Лицата, пристигащи в страната от всички гранични пунктове…, могат да бъдат подложени на PCR тестване по метода на вземане на проба (sampling) от страна на Министерството на здравеопазването по местата им на пристигане. В този контекст, след вземане на пробите за тестване, на лицата ще им бъде разрешено да отидат до крайната им дестинация. В случай, че резултатите от теста са положителни, лечението ще се проведе в съответствие с инструкцията на Министерството на здравеопазването за Covid-19, а лицата, имали близък контакт с тези с положителен резултат, ще бъдат поставени под карантина за период от 14 дни на адресите, посочени от самите тях. Карантинните условия ще бъдат прекратени след отрицателен резултат от PCR тест, направен в края на 10-я ден. Карантинните условия за тези лица, за които се установи, че са носители на мутацията B.1.617, ще бъдат прекратени с отрицателен резултат от PCR тест, направен в края на 14-ия ден.

Самолетни екскурзии до Турция с отпътуване от Варна