Име*
E-mail*
Тел.
Запитване*

* задължителни полета

Почивка на Остров Тенерифе от Варна

739 € / 1446 лв.

  • Референтен номер

  • Продължителност

  • Транспорт

  • Дестинация

  • 56222

  • 6 Дни

  • самолет

о.Тенерифе

Почивка на Остров Тенерифе с полет от Варна

22.10 - 27.10.2018     Цена от 739 евро/1446 лева

Слънцето, пясъчните плажове и изключителната селекция от луксозни хотели със спа съоръжения правят Тенерифе подходящ за посещения по всяко време на годината. Пътешествениците, искащи приключения могат да търсят скрити съкровища и да посетят известни забележителности като националния парк Тейде, който наскоро бе обявен за световно наследство от ЮНЕСКО. 

Обявен за национален парк през 1954 г., Parque Nacional de las Canadas del Teide включва огромен вулканичен кратер с обиколка 48км. Тук се издига и върха Тейде на зашеметяващите 3718 метра, което го прави най-високия връх в цяла Испания. Самият парк се намира на около 2000 метра над морското равнище.

 

Хотели в северната част на острова

 

Пуерто де ла Круз е един от най-добрите курорти на Канарските острови. Старият град е много хубав. Голяма част от района около старото рибарско пристанище е пълен с тесни калдъръмени улички, пълни с колониална архитектура. Днес в Пуерто де ла Круз има голям избор от прекрасни хотели, които могат да задоволят всички вкусове и бюджети. Наблизо се намира една от  най-интересните атракции за посетителите на острова-увеселителен парк Лоро. Първоначално е бил създаден като парк за папагали и след това се превръща в най-голямата атракция на Тенерифе след кратера Тейде. Паркът Лоро е дом на най-важната колекция папагали в света, в която има над 300 вида. Организират се различни представления с морски лъвове, делфини, папагали, горили, шимпанзета, тигри, фламинго, алигатори, костенурки и др. Тук се намира най – големия пингвинариум, в който се осигурява антарктически климат.